Detta behöves:
1 msk salt
1 msk finmalen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400 g kokt kallriven potatis
3 anjovisfiléer
3 msk anjovisspad (jag tog typ 4-5 msk, är så gott)
3 äggulor
1 kg nötfärs
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning.
Gör så här:
- Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem , ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen.
- Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
- Forma till runda bollar.
- Jag stekte dem i ugnen, sen steker jag dem i stekpannan när vi ska äta dem, kryddar smöret med kryddor och salt då.
- Men sätt ugnen på 200-225 grader. Stek dem ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar