söndag 18 december 2011

Köttbullar med ansjovis.

Detta recept kommer från ica.

Detta behöves:
1 msk salt
1 msk finmalen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400 g kokt kallriven potatis
3 anjovisfiléer
3 msk anjovisspad (jag tog typ 4-5 msk, är så gott)
3 äggulor
1 kg nötfärs
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning.

Gör så här:

  • Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem , ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen. 
  • Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget. 
  • Forma till runda bollar. 
  • Jag stekte dem i ugnen, sen steker jag dem i stekpannan när vi ska äta dem, kryddar smöret med kryddor och salt då. 
  • Men sätt ugnen på 200-225 grader. Stek dem ca 20 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar