söndag 18 december 2011

Emmas egna chokladpraliner.

För ca 2 år sen köpte jag formar i silikon. Älskar verkligen dessa, har fem olika. Bara att smälta chokladen och häll i formen och sen ställa in i frysen 20 minuter sen är de klara.
Så här gjorde vi denna gång:

Detta behöves:


Marabou choklad (man använda blockchoklad, men jag tycker det blir godare med vanligt mjölkchoklad till dessa)
Vit choklad (tog blockchoklad
Hasselnötter.

Gör så här:

  • Till den första hade vi bara smält mjölkchoklad och häl i formen. 
  • Till den andra mjölkchoklad som vi sedan stoppade ner en hasselnöt i. 
  • Till den tredje så tog vi halva mjölkchoklad, ställde kalt och sen hällde vi på vit choklad. 
  • Till den fjärden tog vi halva mjölkchoklad och lade i en hasselnöt och sedan ställde kalt. Hällde sedan på vit choklad. 
Man kan göra så mycket olika med dessa formar. Men dessa blev det denna gång.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar