söndag 18 december 2011

Bountybollar.

Dessa var riktigt goda, men jag själv blev inte så nöjd med dem. Först så blev de nog lite för stora, sen var det svårt att dopa dem i chokladen. Hittade detta receptet i en tidning och jag undrar hur de fick chokladen så slät. Men men skit i hur de ser ut, ska ändå ätas.

Detta behöves till ca 20 st:


50 g smält smör
100 g riven kokos
2 dl florsocker
1/2 dl vispgrädde.
Choklad

Gör så här:

  • Blanda smör med kokosen, florsocker och grädde. Rulla till bollar och lägg på en tallrik och ställ i frysen minst 1 timme. 
  • Smält chokladen. 
  • Dopa sedan bollarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Lägg ev i knäckformar. 


Vi använde vit och ljus blockchoklad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar