lördag 3 januari 2015

Fyllda dumlekakor.

Dessa hittade jag på jennys matblogg och hon har gjort flera varianter har endast testat denna just nu. Men vilka goda kakor och enkla att göra och fyllningen kan man variera hur man känner för det. 

Detta behöves till ca 32-35 kakor 
120 gram smör 
1 dl brunt farinsocker 
5 dl vetemjöl 
1 1/2 dl kakao 
1 tsk bikarbonat 
1 tsk salt 
2 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
2 ägg 

Fyllning : 32-35 dumlekolor 
Garnering: strösocker 

Gör så här:
  • Ställ ugnen på 200 grader. 
  • Blanda det rumsvarma smöret och farinsocker till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. 
  • Blanda ner ögen i sockersmeten och blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till en smidig deg. 
  • Förbered dumlen, öppna och ta bort pappret, häll upp socker i en skol och förbereg en plåt med bakpapper. 
  • Fortsätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar. 
  • Platta ut och fyll dem med en hel dumle, rulla ihop till en boll igen. 
  • Lägg ner bollen i sockret och rulla tills den täcks med socker. 
  • Lägg dem med lite avstånd emellan på plåten, det behöves 2 plåtar. 
  • Grädda sedan i mitten på ugnen ca 5-7 minuter. Det går snabbt de sista minuterna så man måste ha koll. 
  • Kakorna ska spricka och lite av dumlen ska flyta ut innan man tar ut dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar