söndag 4 januari 2015

Cake pops på mjuk pepparkaka.

Detta behöves till ca 35 st:
Kakan:
75 gram smör 
3 ägg
 2 dl strösocker 
2 1/1 dl vetemjöl 
1 1/2 tsk bakpulver 
1 msk pepparkakskrydda 
1 1/2 dl gräddfil, mjölk eller fil 

Till dopping och dekor:
klubbpinnar eller grillpinnar 
ca 300 g nutella 
300 g vit choklad till dopping 
ca 2 msk vitt strössel 

Gör så här:
  • Smörj och bröa en limpform som rymmer ca 1 1/2 liter. 
  • Smält smöret till kakan. 
  • Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. 
  • Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. 
  • Sikta ner mjölblandningen lite i taget samtidigt som man tillsätter smör och gräddfil. Vispa försiktigt till en jämn smet för hand. 
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-50 minuter. 
  • Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt kakan svalna helt. 
  • Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt nutella och mixa ihop till en tjock smet. 
  • Forma smeten till kulor. Tillsätt ev med nutella tills smeten är så kladdig att man kan forma kulor av den. 
  • Stick ner en pinne i varje som man fäster med lite smält chpköad. Låt stelna i kylen i ca 30 minuter. 
  • Doppa kulorna i vit choklad. låt rinna av lite och ställ på en bricka klädd med bakplåtspapper. Strö över strösel. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar