måndag 15 september 2014

Varm skinksmörgåstårta

Hittade denna på bakverk och fikastunder. Ökade på receptet så det skulle räka till oss alla. Men detta var jätte gott, fick mycket väl godkänd på denna av alla i familjen utan dexter som sov. 

Detta behöves till 4 port:
4 st hönökaka 
250 g strimlad rökt skinka 
1 halv purjolök 
1 1/2 msk fransk senap 
1 msk persilja 
2 dl creme fraiche 
275 g skinkost på tub 
salt, svartpeppar och vitpeppar 


Tomater 
200 gram riven ost. 

Gör så här:
  • Strimla purjolöken. Blanda i hop alla ingredienser i en skål. Låt dra ihop sig en stund i kylen smaka sedan av med salt och kryddor om det behöves. 
  • Lägg ett bröd på plåt/ungsform med bakplåtspapper. Fördela 1/3 av fyllningen på och lägg ett bröd över. Ta 1/3 och fördela och gör så en sista gång. 
  • Skiva sedan tomater och lägg på toppen. Avsluta med riven ost. 
  • Grädda i 225 grader 20-25 minuter. 
Servera med sallad. 

Väldigt enkelt att göra och man kan förbereda allt och ställa i kylen sen när man vill äta sätter man in den i ugnen. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar