tisdag 16 september 2014

Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och bär

Detta recept kommer från halv åtta hos mig. 
Första gången gjorde jag små portioner till var och en. 
Men skulle göra till mamma fyllde och tänkte jag gör en långpanna, går fortare så. Men det var inte det bästa var skapligt svårt att dela den, men gott ändå. 

Detta behöves till 4 port:
2 äggvitor
1 dl strösocker 
2 dl rice krispies 

Vaniljsmörkrämen 
2 äggulor 
0,5 dl socker 
0,5 msk vetemjöl 
1 dl vispgrädde 
45g smör 

Garnering:
3 dl grädde 
Bär

Gör så här:
  • Vispa äggvitorna med sockret till hårt skum. 
  • Vänd ner flingorna i marängen 
  • Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter. 
  • Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjockna. Låt krämen svalna i kylen. 
Hit går det att förbereda dagen innan om man vill det. 
  • Förbered marängbakelsen en timme innan servering. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med bär. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar