torsdag 19 september 2013

Kycklingpaj

Denna paj alltså är så sjukt god, skulle kunna äta den varje vecka. Måste testas. 

Detta behöves till 1 paj:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin 
2-3 msk vatten. 

3 kycklingfiléer 
2 paket bacon á 140 g
200 g färska champinjoner 
1 msk smör 
1 dl grädde 
1 dl créme fraiche 
2 msk soja 
2 ägg 
1 msk sambal oelek 
1 1/2 dl riven ost 
salt 
peppar

Gör så här:
  • Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskalt matfellt, skurret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller matberedare till en smulig massa. 
  • Tillsätt vatten och arbeta snabbt i hop till en deg. 
  • Tryck ut degen i en pajform, nagga lite med en gaffel. Om man vill man behöver inte men jag tycker det blir godare så förgrädda pajskallet tills det nästan är klart. 
  • Skär kycklingen i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. 
  • Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Fördela detta över kycklingen i pajskalet. 
  • Blanda fraiche, grädde, soja, ägg och sambal oelek. Häll blandningen i pajskalet. 
  • Strö över den rivna osten, och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 30 minuter. 
Servera med en god sallad. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar