torsdag 4 april 2013

Kycklinggryta i curryblandning.

Säger bara mumma till detta, så gott, men nästa gång ska jag ha med frön från chilipepparn så det blir lite hetta. Enkelt att göra och detta kommer bli en favorit här hemma.

Detta behöves till 4 port:
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 burk minimajs
3 msk neutral olja
1 burk kokosmjöl
2 msk grädde eller mer om man vill ha mer sås.

Curryblandningen:
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära ca 5 cm
1 röd chilifrukt
1 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
2 msk neutral olja
1 msk citronsaft
1 liten bunt färsk koriander
2 tsk hel spiskummin
2 tsk korianderfrön

Gör så här:

  • Dela kycklingen i grova bitar. Skala och skiva löken. Dela minimajsen i mindre bitar. 
  • Gör curryblandningen. Skala vitlöken och ingefära. Skär i grova bitar och lägg ner i en mixer. Dela chilin och skrapa bort frön och hinnor. Låt frön och hinnor vara kvar om du gillar stark curry. Skär i grova bitar. 
  • Tillsätt i mixern med paprikapulver, gurkmeja, salt, olja och citronsaft och färsk koriander. Kör till en slät konsistens. 
  • Hetta upp en stekpanna på hög värme utan fett. Rosta kryddorna tills de fått lite färg och poppar i pannan. Stöt dem i en mortel och blanda med den mixade kryddblandningen. 
  • Hetta upp olja i en gryta. Fräs 3 msk av curryblandningen i några minuter. (ja råkade ta hela kryddblandningen och det gick bra) 
  • Tillsätt kyckling och lök och stek i ca 2-3 minuter, rör i grytan under tiden. Tillsätt minimajsen, kokosmjölk och grädde. Koka samman i ca 10-12 minuter utan lock. 

Servera med naan bröd som man doppar i matyoghurt med mynta, citron och lite gurka i. Servera även med denna goda Sallad





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar