fredag 29 mars 2013

Choklad snurror.

Detta behöves till ca 40 st:

200 g mjukt smör
1 dl socker
4.5-5 dl mjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  • Nyp ihop smör, socker och mjöl och tryck ihop till en deg. Dela degen i 2.
  • Blanda kakao i den ena dagen och vaniljsocker i den andra. 
  • Kavla ut degarna tunt var för sig i så lika storlekar som möjligt. Lägg den ena dagen på den andra och rulla ihop ifrån den ena kortsidan till den andra. 
  • Lägg rullen i frysen en stund så blir det lättare att skära i. Skär degen 3-4 mm tjocka bitar. 
  • Placera kakorna på 2 plåtar med bakplåtspapper, de kan läggas ganska nära varandra. 
  • Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 200 grader i 6-8 minuter. 
Tips, Kavla ut degarna på bakplåtspapper, lägg den andra degen på den andra, kavla lite till. Sen rulla ihop. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar