söndag 4 november 2012

Fläskfile med oliver och dijonsenap, med gratinerad bakpotatis.

Detta recept kommer från halv 8 hos mig. Men tror de glömt att skriva en del i receptet med potatisen. Men gjorde min egna gratinerade potatis till. Denna rätt vart väldigt god tillsammans. 

Detta behöves till 4 port:
4 st bakpotatisar, om de är små ta någon mer
100 g bacon 
2 msk persilja 
1-2 dl grädde 
salt, peppar 
ca 1 dl riven ost. 

500 g fläskfile 
4 dl creme friache 
ca 1 dl grädde 
3 msk diojn senap 
ca 1 dl riven ost 
ca 1 dl gröna oliver

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka. 
  • Under tiden. Stek baconet så det blir knaprigt och hacka persiljan. 
  • Hacka oliverna i små bitar. 
  • Dela fläskfilén i bitar stek dem, salta och peppra. Lägg fläskfilen i en ugnsform. 
  • Häll creme faiceh i stekpannan, häll på grädde, tycker man såsen är för tjock ta lite mer grädde. Tillsätt oliverna och senapen. Smaka av med salt och peppar. 
  • Häll såsen över fläskfilen, strö riven ost över. 
  • Dela potatisen i 2 halvor. Gröpa ur potatisen. Mosa den med en gaffel. Tillsätt bacon, och persilja. Häll på grädde, till valfri konsistens, ska bli lite mossigt, ska inte vara för torrt. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka innehållet i potatisskallen och strö över riven ost. 
  • Sätt in både potatisen och fläskfilen i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. 
  • Håll koll så inte potatisen blir bränd. Jag hade den i undre delen av ugnen. 



Smaklig måltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar