fredag 6 april 2012

Mini cup cakes choklad.

Detta behövdes:
150 g smör mjukt
150 strösocker 
175 g mjöl 
3 ägg, vispade 
2 msk kakaopulver 

Till smörkrämen:
125 g osaltat smör 
200 g florsocker 
några droppar rosa hushållsfärg 
1/2 tsk rosenvatten (om man hittar det, jag hade inte i det)

Gör så här:
  • Värm ugnen till ca 200 grader. Klä en muffinsform, stor eller liten med pappersformer.
  • Lägg all ingredienser i en bunke och vispa samman dem med en elvisp. Du kan också rör ihop dem med en träsked. 
  • Skeda upp smeten i pappersformarna och grädda i 20-25 minuter om man gör stora, gör man små ca 10 minuter man får hålla koll och testa. De ska bli gyllenbruna och fjädra tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Ta ut bakverken ur plåten och ställ dem på ett galler för att kallna. 
  • Smörkrämen. Rör smöret mjukt i en bunke. Sikta ner florsockret och rör ordentligt. Rör ned den rosa hushållsfärgen och rosenvattnet. 
  • Skeda upp krämen i en sprits. Spritsa en virvel på varje cup cake. Dekorera med valfri fantasi. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar