lördag 7 april 2012

Kycklingcurry med padadums.

Detta behöves till 4 port:
2 gula lökar
500 g kycklinglårfile
1/2 msk finhackad chili 
2 msk hackad ingefära
1 tsk gurkmeja 
1 tsk spiskummin
1/2 tsk garam masala
5 dl vatten 
2 morötter 
4 potatisar 
1 röd paprika
1 gul paprika 
4 limeblad 
1 fpk kokosgrädde
1/2 dl mortlade cashewnötter
1 påse färsk bladspenat 80 g 
smör 
salt och nymald svartpeppar.

Till servering om man vill, nästa gång ska jag utesluta det hårda brödet och ta mjuk bröd till is tället
1/2 paket papadums 
Matlagningsyoghurt 
curry 
Mango chutney 
lime 

Gör så här:
  • Skala och strimla löken. Stek lök, kyckling och chili i en gryta tillsammans med 2 msk smör. 
  • Tillsätt ingefära och kryddor. Fräs ca 1 minut. 
  • Tillsätt vatten och låt det småkoka under lock ca 30 minuter. 
  • Skala och skär morot och potatis i bitar. Kärna ur och tärna paprikan.
  • Tillsätt morot, potatis, paprika, limeblad, kokosgrädde och nötter i grytan. 
  • Låt puttra ihop ca 15 minuter. Tillsätt ev mer vatten och grytan känns för tjock i konsistenten. 
  • Fixa brödet enligt förpackningen. 
  • Smaka av grytan med salt och peppar. Rör ner spenat och servera med de tillbehör man vill ha.  




Denna gryta var rikigt god, inget man gör en vanlig vardag men på helgerna. Men brödet var inget gott. Ska ha nan bröd nästa gång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar