fredag 13 januari 2012

Frasig skaldjursform.

Lägger upp förätten vi åt på nyår med, fast jag inte tycker det blev alls bra. Hade 3 å välja på till förtätt ångrade att jag inte tog något av det andra. Men lägger upp bild och recept ändå. 

Detta behöves till 4 port:
4 tarteletter
1 burk krabba avrunnen ca 120 g
ca 400 g räkor med skal 
1 chalottenlök 
1 1/2 msk smör 
1 1/1 msk vetemjöl 
1/2 dl vitt vin el hummerbuljong 
3/4 dl vispgrädde 
3/4 dl mjölk 
1 msk hummerfond 
2 tsk torkad dill eller 1 msk färsk 

Till Garnering:
citronskiva 
dill 
valfri sallad 
tomater 

Gör så här:
  • Låt krabban rinna av i ett durkslag. Skala räkorna. Lägg undan några till garnering, hacka resten. Skala och hacka löken. 
  • Fräs löken mjuk i smöret. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjöl. tillsätt vin och vispa slätt. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa ner grädden, mjölk, fond och torkad dill. Färsk dill tillsätts när stuvningen är klar. 
  • Låt koka upp, vispa under tiden. Sänk värmen när stvuningen har tjocknat och låt småkoka 4-5 minuter under fortsatt vispning. 
  • Smaka av med salt, peppar och ev lite mer fond. Vänd ner krabbköttet och hackade räkor. fördela stuvningen i tarleleterna och garnera. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar