torsdag 17 november 2011

Kycklingwok med cashewnötter.

En enkel och snabb wok. Glömde dok att ta bild på maten men ser ut som en vanlig wok.

Detta behöves till 4 port:
3 kycklingfiler
1 påse frysta wokgrönsaker (men ska vara tinad när man laggar maten)
1 burk minimajs
1 gul lök
1 burk oystersås + lika mycket vatten.
1 tsk fisksås.
100 g cashewnötter

Gör så här:

  • Strimla kycklingen. Bryn i olja. Är väldigt gott och krydda med kryddan ingefära. 
  • Hacka löken. Dela minimajsen. När kycklingen nästan är klar häll på löken, minimajs och wokgrönsaker. Stek på en stund tills det är klart och varmt.
  • Häll på oystersåsen, vatten och fisksås och värm på. Värm på. 
  • Häll på nöterna och servera. 
Rekommenderar denna, men är inte så gott att äta dagen efter för då är nötterna jätte mjuka och smakar konstigt. Vill man ha matlåda eller äta en annan dag häll inte på nötterna i woken. Häll på på tallriken i stället då. 

Smaklig måltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar