torsdag 13 oktober 2011

Färsk tortellini, med parmaskinka chips

Detta recept hittade jag när jag såg på 4 stjärnors middag på kanal 5. Det var tess Merkel som valde att göra detta. Jag tycket recptet var lite luddigt så gjorde lite som jag kände. Sen även hur mycket man skulle ha av allt, ta en del på måfå.

Detta behöves till 2-3 port:
500 g färsk tortellini med valfri smak
1 paket parmaskinka parmaskinka
1 st färsk basilika
4-5 vitlöksklyftor
1 påse pinjenötter
1 ask körsbärstomater
salt, peppar

Gör så här:
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  • Värm ugnen till 150 grader, lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen ca 15 minuter, får kolla och välja själv hur hårda man vill ha dem.
  • Häll basilika, lite av pinjenötterna, vitlöken i en mixer. 
  • Rosta reseten av pinjenötterna i en torr stekpanna. 
  • När pastan är klar, häll över basilikablandningen, pinjenötter och tomaterna (antingen hela eller delade)
  • Värm på lite snabbt.
  • Servera med pramachipsen. 
Dessa parmaskinkachips vad så sjukt goda, en ny favorit.





Smaklig måltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar