torsdag 6 oktober 2011

Farisch Kebab

Detta behöves till 4-6 port:

800 g nötfärs eller lammfärs (jag körde nötfärs)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor 
1/2 dl färsk koriander
1/2 dl bladpersilja 
5 myntablad
2 ägg
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek 
salt efter smak 

Gör så här:
  • Lägg färsen i en bunke. 
  • Skala och dela löken och vitlöken i mindre bitar. Mixa dem i matberedaren tillsammans med koriandern, bladpersilja, och myntan. Eller finhacka alltsammans för hand. 
  • Lägg det mixade i en bunke med färsen. Tillsätt äggen, alla kryddorna och saltet och blanda till en smidig färs. 
  • Blöt händerna och forma färsen till små korvar. 
  • Antingen trär man på dem på spett och grillar dem. Jag stekte dem först en stund och sen körde dem en stund i ugnen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar