onsdag 23 mars 2011

7 år kalas!

För ca 1 1/2 vecka firade vi Felicia som har fyllt 7 år. Jag som älskar att baka gjorde allt själv :) Ber om ursäkt för hur inlägget ser ut, min dator vill inte som jag och min datahjälp är inte hemma, men hoppas ni kan läsa ändå!!!!


Det bjöds på:

Hemmagjorda delicatobollar :

Dessa vart jätte goda, var väldigt lika de man köper.

Detta behöves:

3 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
0,7 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
1 msk grädde
kokos
(smält choklad)

gör så här:

  • mixa havregryn till ett mjöl, i en mixer.
  • Vispa sedan smör och socker med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt vaniljsocker och kakao under vispningen.
  • Häll i hälften av havremjölet, sedan drygt 1 msk flyttade grädde innan man har i resten av havremjölet.
  • Vispa ihop och låt sedan smeten stå kall en stund innan man formar bollar i valfri storlek.
  • Extra mumsigt är det att smälta mörk choklad som man försiktigt doppas bollarna i innan man rullar dem i kokos. 


    Kokostoppar.

    Detta behöves:

    50 g smör

    2 st ekologiska ägg

    1 dl strösocker

    5.5 dl kokosflingor

    1 st lime, rivet skal

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
    3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.
    4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.
    6. tips!
    7. Om man vill kan man blanda lite grovt hackad choklad i smeten eller byta ut limen mot apelsinskal
      8. Jag brukar doppa botten av mina toppar i smält choklad och låta dem stelna i pappersformar eller på galler över bakplåtspapper. Kokos och choklad utgör en underbar smakkombination! Mums



    kolasnittar
    Detta behöves:
    100 g mjukt smör

    1 dl strösocker

    2 msk ljus sirap

    2.25 dl vetemjöl

    0.5 tsk bikarbonat

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk malen ingefära

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
    3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
    4. Dela degen och rulla ut till två längder.
    5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
    6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
    7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten



    chocolate cupcakes
    Detta behöves:
    3 st ekologiska ägg

    2.5 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker
    50 g smör

    1 dl gräddfil

    2 msk kallt kaffe

    3.5 dl vetemjöl

    2 tsk bakpulver

    4 msk kakao av god kvalitet

    1 st nypa salt

    100 g mörk kvalitetschoklad 70 %



    Chocolate frosting:

    60 g mjukt smör

    5 dl florsocker

    1 tsk vaniljsocker

    0.5 dl kakao av god kvalitet

    100 g phiadelphiaost

    1 msk varmt kaffe

    Strössel eller blommor till garnering

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
    8. Chocolate frosting:
    9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
    10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
    Gud vad det är tråkigt att det ska strulla med all text!!!!!! 
    Men smaklig fika stund :) 






1 kommentar:

  1. Gud så gott det såg ut! Testar nog cupcakesen någon gång :P

    SvaraRadera