måndag 16 mars 2015

Het kycklingsoppa.


Soppa är så gott men gör inte det så ofta, nästa gångn ska jag nog ta i lite tärningar av potatis, tycker det är gott i soppor. 

Detta behöves till 4 port:
1 gul lök 
1-2 vitlöksklyftor 
1 röd pepparfrukt 
ca 400 gram majskorn matfett till stekning 
6 dl stark kycklingbiljong 
3 dl kokbar grädde 
500 gram kycklingfile 
salt, peppar 
paprikapulver 
saft från 1/2 citron 
140 gram tärnad bacon 

Gör så här:
  • Knaperstek baconet. 
  • Hacka löken. Skär pepparfrukten fri från hinnor och kärnor och hacka den fint. 
  • Fräs löl, fint riven vitlök, pepparfrukt och majs i smör i en stor gryta i ett par minuter. Mixa sedan röran med en ex en stavmixer. 
  • Tillsätt buljongen och grädden och puttra några minuter. Mixa ytterligare om slätare soppa önskas. 
  • Skär fileerna i tärningar och stek dem, krydda med salt, peppar och paprikapulver. 
  • Tillsätt kycklingen i soppan och puttra några minuter. Smaka av med citronsaft och ev mer kryddor. 
  • Servera soppan toppad med bacon och något gott bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar