torsdag 26 mars 2015

Halloncheesecake

Botten:
15 digestivkex
100 g smält smör

Fyllning:
6 gelatinblad
300 g hallan
1-1 1/4 dl socker
saft från 1/2 citron
2 ägg
2 dl vispgrädde
200 g färskost

Gör så här:
  • Mixa kexen och det smälta smöret. Tryck ut massan i en bakpappersklädd form med löstagbar botten. Ställ kallt för att stelna.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa hallon med 1/2 dl socker. Hetta upp citronsaften i en kastrull och rör ner de urkramade gelatinbladen tills de har smält. Rör ner det smälta gelatiner i den, inte för kalla hallonmixen lite i taget.
  • Dela upp gulor och vitor i varsin skål. Vispa äggulorna och 1/2-3/4 dl socker poröst. Vispa äggvitrona hårt. Vispa grädden
  • Vispa ner färskosten i äggsmeten, blanda i hallonmixen, vänd ner den vispade grädden och till sist äggvitorna.
  • Häll massan över botten. Tips om man vill ringla lite sylt/marmelad över, rör runt med en gaffel och ställ in i kylen för att stelna.
  • Garnerna gärna med lite bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar