tisdag 8 juli 2014

Hamburgarebröd

Detta behöves till 12 st bröd:
50 g jäst
50 g smör 
5 dl mjölk 
1 tsk salt 
1 tsk strösocker 
2 krm gurkmeja 
ca 12 dl vetemjöl special 

Garnering:
1 ägg 
sesamfrön

Gör så här:
  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader. Häll över jästen och rör om så att den löses upp. 
  • Tillsätt salt, socker, gurkmeja och mjölet. Arbeta degen i maskin 10 minuter (15 för hand) tills den blir smidig. 
  • Jäs under bakduk till dubbel storlek 40-60 minuter. 
  • Ta upp och knåda degen lätt med lite mjöl. Dela i 12 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite. 
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under en bakduk 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. 
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över rikkligt med sesamfrön. 
  • Grädda bröden mitt i ugnen 10-12 minuter tills bröden får fin färg. Låt svalna på galler och dela dem precis före servering. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar