torsdag 10 oktober 2013

Mjuk chokladkaka.

Detta behöves:
125 g smör
100 g mörk choklad
2 1/4 dl socker
1 1/4 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakoulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg

Gör så här:
  • Smält smöret och ta av kastrullen ifrån plattan. Smält ner chokladen och rör sedan ner sockret. 
  • Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. 
  • Rör ner mjölken i smörblandningen och även mjölblandningen. 
  • Rör sist ner ett ägg i taget. 
  • Smöra och bröda en sockerkaksform, tycker det är godast med kokos när man brödar. 
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 g i ca 50 minuter. Stickan skall vara torr. 
Denna kaka är inte så bra när man räknar points. Hela kakan är 84 p. Så delar man den i 12 bitar blir det 7 points per bit. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar