tisdag 21 maj 2013

Lailas kokostosca.

Fick göra kakaon 2 gången, första gången tog jag en plåt. Då blev kakan för platt och för torr. Använde sen en ugnsform i stället  och då blev det bättre.

Detta behöves till kakan:
175 g mjukt smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl sirap
1 nypa salt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl

Toscan:
75 g smet
1 1/2 dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 g kokosflingor

Gör så här:

  • Sätt ugen på 175 grader. 
  • Vispa smör och socker vit och krämigt. .
  • Rör ner kakao, sirap och salt. 
  • Rör i ett ägg i taget och vänd ner vetemjölet i smeten. 
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den ned smeten. 
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka. Stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Gör toscasmeten så här:
  • Smält smör, sirap, grädde och socker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosen och låt koka upp. 
  • Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar