fredag 4 januari 2013

Knäckiga kladdkaka.

Efterrätten till nyår.

Detta behöves till chokladsmeten:

50 g smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröda en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser till smeten. 
  • Häll smeten i formen. 
Detta behöves till knäcksmeten:

100 g smör 
1 dl strösocker 
1/2 dl sirap 
1/2 dl vispgrädde 
1 dl havregryn 
1 dl vetemjöl 
1/2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 

Gör så här:
  • Smält smöret i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokadsmeten. 
  • Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. 
Servera med glass eller vispgrädde. 




Till nyår testade jag mina nya utstassare, så jag gjorde bitarna runa. Lade på en klick grädde. Sen serverade jag med  citrussallad
Hade även vaniljglass på sidan om man ville ha det. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar