onsdag 16 januari 2013

Kladdkaka med Fudgeglasyr.

Hittade denna på en annan blogg. Lätt och göra det gillar jag. Smaken säger jag bara mumma gud så god. Tog med till jobbet i dag när vi hade möte, pga jag slutar jobbet på fredag. Det blev lyckat i alle fall :) ska ta med receptet till jobbet imorgon, många som ville ha det :)

Detta behöves:

Till Botten:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här:

  • Smält smöret. 
  • Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. 
  • Smöra en löstagbar form på 24 cm. 
  • Grädda i 175 grader i 20 minuter. 
  • Låt svalna ca 10 minuter. 
Glasyren:
2 dl vispgrädde 
1 dl socker 
1 dl sirap 
100 g ljus eller mörk blockchoklad ( ja hade ljus) 
100 smör 

Gör så här:
  • Medan kakan är i ugnen kan man göra glasyren. 
  • Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. 
  • Låt koka tills den tjocknar, ca 15 minuter. 
  • Ta av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. 
  • Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3 timmar. 
Kakan går att frysa. Servera med glass eller grädde. 


1 kommentar: