onsdag 19 december 2012

Saffransmuffins med pepparkaksfrostning.

Testade och gjorde en julig cup cakes. Gjorde saffrans muffins, sedan gjorde jag en pepparkaksforsting.

Detta behöves till ca 15 stora eller ca 40 små. 

100 g smör
2 ägg
 1 1/2 dl socker
1/2 gram saffran
rivet skal av 1 apelsin + 1/2 dl saft
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Smält smöret och ställ det åt sidan. 
  • Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt. Tillsätt smöret. 
  • Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner detta i smeten. 
  • Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken. 
  • Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll till tre fjärdedelar med smet. 
  • Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter till stora. ca 7-8 minuter när det är små muffins. 
Låt dem sedan svalna. Vill man kan nu frysa in dem om man vill, för att sedan gör frostingen när det är dags att äta dem.



Pepparkaksfrosting:

Detta behöves:

125 gram smör 
1 msk mjölk 
ca 4 dl florsocker 
1/2 msk mald kanel 
1/2 tsk kardemumma 
1/2 tsk mald ingefära 
1/4 tsk mald kryddnejlika. 

Gör så här:
  • Vispa smöret mjuk i en matberedare. 
  • Sikta ner florsocker och kryddor. Vispa kraftigt. Tillsätt mjölken lite i taget tills man får önskad konsistens. Vispa kraftigt några minuter. 
  • Spritsa på cupcakens och dekorera. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar