torsdag 20 december 2012

Lakritsknäck med turkisk peppar.

Detta var ett recept som mamma hittade och gav mig, är ju väldigt förtjust i turkisk peppar. Alltså det blev väldigt gott men på ett sätt inte :)
Men som vanligt är det formar till knäck, så svårt att få bort pappret från dem, som alltid.

Detta behöves till ca 70 st:
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
20 turkisk peppar
2 msk smör

Gör så här:

  • Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning. 
  • Låt koka på svag värme tills smeten når 122 grader (om du använder termometer) eller fixar kulprovet. Det kan ta olika lång tid beroende på hur bred kastrull du använder. 
  • Krossa karamellerna i en mortel till ganska finkrossat. 
  • Ta av smeten från värmen och rör ner karamellkrosset och smöret. Häll i knäckformar och låt svalna. 
  • Förvara i kylen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar