måndag 6 augusti 2012

tårta

Kokos och kolatårta.

Detta behöves till ca 10 port:

6 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
3 msk vetemjöl
2 dl kokosflingor

1 burk kondenserad mjölk

Topping:
5 dl vispgrädde
250 g hallon, färska eller frysta
myntablad.

Gör så här:

  • Visp äggvitorna hårt i en bunke. Tillsätt socker och vispa lite till.
  • Blanda bakpulver, vetemjöl och kokosflingor i en djup tallrik. Tillsätt blandningen till de vispade vitorna och blanda försiktigt.
  • Bred ut marängsmeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda tårtbottnen i 175 grader i 30 minuter. Om botten får för mycket färg – täck med ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna och lossa den därefter från formen.
  • Koka upp vatten i en stor kastrull. Ta bort allt papper från burken med mjölk. Lägg ner den i vattnet. Låt koka under lock i 3 timmar. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten.
  • Låt svalna.
  • Bred sedan på kolakrämen på tårtbottnen. Vispa grädden och bred den ovanpå.
  • Garnera med mycket hallon och mynta.   







1 kommentar: