tisdag 5 juni 2012

Limekakor.

Dessa kakor är väldigt goda till jordgubbsgazpacho. Kan göras 1-2 dagar före.

Detta behöves till 25 st:
150 g kallt smör, i bitar 
3 1/2 dl extra fint vetemjöl med bakpulver
1/2 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Tillbehör:
1/2 dl strösocker
3 tvättade limefrukter, finrivet skal

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg smör, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke och nyp ihop med fingrarna eller använd matberedare. 
  • Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Svep in degen i plastfolie och lägg in i frysen i ca 10 minuter. 
  • Häll ut ströscoker på ett fat, blanda i det rivna limeskalet med en gaffel. 
  • Mjöla bakbordet lätt och kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. Ta ut kakorna med ett mått. 
  • Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. 
  • Strö sockret på kakorna när de kommer ut ur ugnen och tryck till lätt. Låt dem svalna på galler. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar