tisdag 31 januari 2012

Mjuk chokladkaka.

Detta behöves till 1 kaka. 

1 dl kakao
2 tsk nykokt kaffe 
2 dl mellanmjölk 
2 dl strösocker 
150 g rumsvarmt smör 
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker 
1 1/2 tsk bakpulver
kokos till brödning av formen 
ev florsocker till garnering. 

Gör så här:
  • Vispa ihop kaka, kaffe, mjölk och 1 dl socker i en kastrull. Koka upp och låt kallna. 
  • Rör smöret luftigt med resterade socker och tillsätt ett ägg i taget. 
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smörsmeten. 
  • Blanda till sist i chokladen. 
Häll smeten i väl smord och kokosbrödad form. Grädda längst ner i ugnen 1 175 grader i ca 50 minuter.


Använde min nya form och den blev inte så bra. Egentligen ska man ha en sockerkaks form. Det gick sönder på mitten kakan. Men sen kom jag på när jag skrev receptet att jag hade inte längst ner i ugnen, kan ha med det att göra också. Men den blev god fast den inte ser fin ut. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar