söndag 20 november 2011

Kanarisk potatis med mojosås


Detta behöves till 4 port:
1 kg små runda potatisar
1 ½ – 2 grovt salt
vatten

Gör så här:
·        skölj och borsta potatisen. Lägg potatisen I en hög kastrull och täck den med vatten, tillsätt saltet och rör om tills det lösts upp. Koka upp och sänk temperaturen.
·        Täck kastrullen med en dubbelvikt handduk och lägg på ett lock. Koka potatisen tills den är mjuk, häll sedan av vattnet.
·        Skaka om kastrullen på plattan och låt potatisen rulla runt I den varma kastrullen ytterligare 5 minuter eller tills den är torr och skalet skrynkligt.


Mojo picon – pikant sås:
Detta behöves:

1-2 vitlöksklyftor
½ röd spansk peppar
2 tsk paprikapulver
½ krm kummin
1 krm salt
5 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 ½ dl vatten
ca ½ dl ströbröd

Gör så här:
·        Skala och riv vitlöken. Dela och kärna ur och hacka den spanska pepparen. Blanda vitlök och spansk peppar I en skål med paprikapulver, stött kummin och salt. Rör om och tillsätt olja, vinäger och vatten.
·        Tillsätt ströbrödet för att såsen ska tjockna, mängden beror på vilken konsistens med önskar.

Lägg upp I en skål och servera till potatisen.





Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar