tisdag 17 mars 2015

Skagen i glas

Detta behöves:
ca 3/4 kg hela räkor med skal eller 250 gram skalade 
1/2 dl majonnäs 
2-3 dl creme friache 
ca 100 gram löjrom 
1 kruka dill 
saften av 1/2 lime 
lite cayennepeppar 
6 skivor rostbröd

Gör så här:
  • Skala räkorna. 
  • Blanda majonnäs, creme fraiche, löjrom och räkor i en skål. Spara några räkor till garnering. 
  • Hacka dillen och blanda ner i röran. 
  • Pressa limesaften över röran och smaksätt med lite cayennepapper. Låt stå och dra en stund. 
  • Skär rostbröd till trekanter och stek i smör tills det får fin färg eller i brödrosten. 
  • Lägg upp röran i glas och stick ner brödet. Dekorera med citron, dill och räkor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar