15 digestivkex
100 g smält smör
Fyllning:
6 gelatinblad
300 g hallan
1-1 1/4 dl socker
saft från 1/2 citron
2 ägg
2 dl vispgrädde
200 g färskost
Gör så här:
- Mixa kexen och det smälta smöret. Tryck ut massan i en bakpappersklädd form med löstagbar botten. Ställ kallt för att stelna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa hallon med 1/2 dl socker. Hetta upp citronsaften i en kastrull och rör ner de urkramade gelatinbladen tills de har smält. Rör ner det smälta gelatiner i den, inte för kalla hallonmixen lite i taget.
- Dela upp gulor och vitor i varsin skål. Vispa äggulorna och 1/2-3/4 dl socker poröst. Vispa äggvitrona hårt. Vispa grädden
- Vispa ner färskosten i äggsmeten, blanda i hallonmixen, vänd ner den vispade grädden och till sist äggvitorna.
- Häll massan över botten. Tips om man vill ringla lite sylt/marmelad över, rör runt med en gaffel och ställ in i kylen för att stelna.
- Garnerna gärna med lite bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar