torsdag 11 juli 2013

Lax med örtssås.

Har nu börjat gilla lax och när man gör detta så älskar jag denna lax nu, så enkelt och så gott. 

Detta behöves till 2-3 port:
4 portionsbitar lax 
flingsalt 
2 dl creme fraiche 
200 g philadelphiaost 
1 msk finhackad dill färsk eller fryst 
1 msk gräslök färsk eller fryst 
salt och citronpeppar

Gör så här:
  • Ställ ugnen på 200 grader. 
  • Lägg de tinade laxbitarna i en smord ungsform. 
  • Rör ihop creme fraiche och philadelpiaost slätt. Rör ner örter, salt och citonpeppar. 
  • Bred ut över laxen och ställ sedan i nedre delen av ugnen. 
  • Ta ut efter 25-30 minuter eller när laxen är färdig. 
Servera med potatis eller ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar