Detta behöves:
Till Botten:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här:
- Smält smöret.
- Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig.
- Smöra en löstagbar form på 24 cm.
- Grädda i 175 grader i 20 minuter.
- Låt svalna ca 10 minuter.
Glasyren:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g ljus eller mörk blockchoklad ( ja hade ljus)
100 smör
Gör så här:
- Medan kakan är i ugnen kan man göra glasyren.
- Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull.
- Låt koka tills den tjocknar, ca 15 minuter.
- Ta av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge.
- Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3 timmar.
Kakan går att frysa. Servera med glass eller grädde.
Asgod Emma:)
SvaraRadera