tisdag 8 januari 2013

Kalljästa grahamsbullar.

Detta behöves till 8-10 st:

3 dl ljummet vatten 
1/4 paket jäst ca 12 gram 
1 tsk salt 
1 msk olja 
4-5 dl vetemjöl 
2 dl grahamsmjöl

Gör så här:
  • Rör ut jästen med lite av vattnet. Blanda resten av vattnet, olja, salt och så mycket mjöl att det blir en ganska lös deg. Knåda i maskin 4 minuter eller 8 minuter för handl. Jäs degesn ca 20 minuter.
  • Baka ut på mjölat bakbord till bullar. Lägg glest på plåt. Ställ dem i kylen över natten utan att täcka över bröden. 
  • På morgonen. Sätt ugnen på 225 grader och ta ut plåte n så hinner de bli rumstempererade. 
  • Sätt in bullarna när ugnen blivit varm och grädda ca 15 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar