Detta behöves till 4 port:
Köttfärslimpan:
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk
2-3 msk riven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk rosmarin
1 ägg
1 tsk salt
1 krm nymald peppar
Gratäng:
ca 700 g potatis
flingsalt
1 squash
2 stora rödlökar
olivolja
2 tsk rosmarin
150-200 g smulad fetaost
1 1/2 dl kalamataoliver
Gör så här:
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt anna ingredienser i stöbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet.
- Sätt ugnen på 250 grader. Forma färsen till en limpa och lägg den i en rymlig ugnssäker form
- Skiva potatisen tunt, lägg den runt köttfärslimpan och strö över salt. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
- Skär squash och lök i bitar och klyftor. Blanda med 2 msk olivolja och salt i en bunke.
- Ta ut formen och fördela squash och lök över potatisen. Strö över rosmarin. Stek i mitten i ugnen i ca 35 minuter.
- Ta ut och strö fetaost och oliver över. Fortsätt att steka ca 5 minuter.
Servera med citronklyftor, sallad och tzatsiki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar