lördag 5 januari 2013

Italiensk fylld fläskfilé

Huvudrätten till nyår.

Detta behöves till 4 port:
600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk basilika
100 g skivad parmaskinka
125 g mozzarellaost
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Snitta filén längs med, men inte helt igenom och banka ut den med köttklubba, eller en kavel eller flaska om man inte har en köttklubba. 
  • Låt tomaterna rinna av och strimla dem.
  • Skiva mozzarellan. 
  • Lägg tomater, mozzarella och basilika på filén. 
  • Tryck till fyllningen och rulla ihop. Salta och peppra. 
  • Linda runt parmaskinka och bins om med steksnöre. 
  • Om man vill bryn filén ordentligt runt om i olivolja och smör. Jag satte in i ugnen direkt och hade dem inne längre, orkade inte steka dem. 
  • Lägg över filen i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter, längre om man inte har stek dem innan. 
  • Skär och kolla så filen är klar. 
Servera med valfria tillbehör. Jag serverade med potatisgratäng i portionsformar, sallad och svampsås. 







Måste rekommendera denna sås, tillsätter grädde och den blev riktigt god, kommer jag köpa fler gånger. 



1 kommentar:

  1. Riktigt gottigt! Du är så himla duktig på mat :-) kan du inte göra matlagningskurser? ;-)

    SvaraRadera