Detta behöves till 4 port:
600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk basilika
100 g skivad parmaskinka
125 g mozzarellaost
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Snitta filén längs med, men inte helt igenom och banka ut den med köttklubba, eller en kavel eller flaska om man inte har en köttklubba.
- Låt tomaterna rinna av och strimla dem.
- Skiva mozzarellan.
- Lägg tomater, mozzarella och basilika på filén.
- Tryck till fyllningen och rulla ihop. Salta och peppra.
- Linda runt parmaskinka och bins om med steksnöre.
- Om man vill bryn filén ordentligt runt om i olivolja och smör. Jag satte in i ugnen direkt och hade dem inne längre, orkade inte steka dem.
- Lägg över filen i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter, längre om man inte har stek dem innan.
- Skär och kolla så filen är klar.
Servera med valfria tillbehör. Jag serverade med potatisgratäng i portionsformar, sallad och svampsås.
Måste rekommendera denna sås, tillsätter grädde och den blev riktigt god, kommer jag köpa fler gånger.
Riktigt gottigt! Du är så himla duktig på mat :-) kan du inte göra matlagningskurser? ;-)
SvaraRadera