Vi var 7 st vuxna och till oss hade jag ett grekisk lantbröd, så alla fick 2 bröd var.
Skriver ungefär hur mycket det behöves, jag gjorde lite på måfå till oss.
Detta behöves till klassisk bruschetta :
Baugetter eller lantbröd
1 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 nypor örtsalt
4-6 st tomater gärna i olika färger
1-1/2 dl basilika hackad
ca 3 msk olivolja
1 nypor örtsalt efter smak.
Gör så här:
- Dela brödet. Lägg skivorna på en oljad plåt. Pressa ner vitlöken i olja och pensla brödskivorna rikligt med det.
- Ställ in brödet i ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Ta ut bröden och lägg dem på tallrikar.
- Hacka tomaterna fint och blanda dem med övriga ingredienser. Hit kan man förbereda röran. Lägg på strax innan servering.
Detta behöves till salamibruschetta:
Baugetter eller lantbröd
1 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 nypor örtsalt
250 g ricottaost
3 msk soltorkade tomater i olja hackade
1/2 dl bailika hackad
salami
oliver
1 nypa örtsalt efter smak.
Gör så här:
1 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 nypor örtsalt
250 g ricottaost
3 msk soltorkade tomater i olja hackade
1/2 dl bailika hackad
salami
oliver
1 nypa örtsalt efter smak.
Gör så här:
- Dela brödet. Lägg skivorna på en oljad plåt. Pressa ner vitlöken i olja och pensla brödskivorna rikligt med det.
- Blanda ner soltorkade tomater och basilika i ricottan. Smaka av med örtsalt. Hit går att förbereda.
- Bred röran på brödskivorna. Placera några salamiskivor på varje bröd och dekorera med en oliv.
Sååååå gott! <3
SvaraRadera