lördag 5 januari 2013

Bruschetta *2

Till förrätt på nyår gjorde jag 2 olika bruschetta.

Vi var 7 st vuxna och till oss hade jag ett grekisk lantbröd, så alla fick 2 bröd var.
Skriver ungefär hur mycket det behöves, jag gjorde lite på måfå till oss.



Detta behöves till klassisk bruschetta :

Baugetter eller lantbröd
1 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 nypor örtsalt
4-6 st tomater gärna i olika färger
1-1/2 dl basilika hackad
ca 3 msk olivolja
1 nypor örtsalt efter smak.

Gör så här:

  • Dela brödet. Lägg skivorna på en oljad plåt. Pressa ner vitlöken i olja och pensla brödskivorna rikligt med det. 
  • Ställ in brödet i ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Ta ut bröden och lägg dem på tallrikar. 
  • Hacka tomaterna fint och blanda dem med övriga ingredienser. Hit kan man förbereda röran. Lägg på strax innan servering. 


Detta behöves till salamibruschetta:

Baugetter eller lantbröd
1 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 nypor örtsalt
250 g ricottaost
3 msk soltorkade tomater i olja hackade
1/2 dl bailika hackad
salami
oliver
1 nypa örtsalt efter smak.


Gör så här:

  • Dela brödet. Lägg skivorna på en oljad plåt. Pressa ner vitlöken i olja och pensla brödskivorna rikligt med det. 
  • Blanda ner soltorkade tomater och basilika i ricottan. Smaka av med örtsalt. Hit går att förbereda. 
  • Bred röran på brödskivorna. Placera några salamiskivor på varje bröd och dekorera med en oliv. 








1 kommentar: