3 hela fläskfileer ca 1500 g
Marinad:
1/2 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl balsamvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl kapris
Kryddblandning:
1 msk tacokrydda
1 msk salt
1 tsl salvia
2 tsk Herbes de provence (franska örter)
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Rör ihop kryddblandningen.
- Putsa filéerna. Klappa in kryddorna i köttet och bryn det runt om.
- Lägg köttet i en långpanna, stick in en termometer och stek i ugnen till en innertemperatur på 67 grader, 15-21 minuter. ( Fick inte i gång min termometer så går bra utan, ja körde på 20 minuter och sen kollade, jag vill ha välstekt när jag äter)
- Låt köttet svalna, och skär det sedan i 1 cm tjocka skivor.
- Lägg köttet i dubbla plastpåsar eller i en skål. Häll marinaden och låt stå i kylen över natten.
Jag dekorerade med sockerärtor och coctailtomater.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar