torsdag 6 oktober 2011

Marinerad Fläskfilé

Detta behöves till 12 port:
3 hela fläskfileer ca 1500 g

Marinad:
1/2 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl balsamvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl kapris

Kryddblandning:
1 msk tacokrydda
1 msk salt
1 tsl salvia
2 tsk Herbes de provence (franska örter)

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Rör ihop kryddblandningen.
  • Putsa filéerna. Klappa in kryddorna i köttet och bryn det runt om. 
  • Lägg köttet i en långpanna, stick in en termometer och stek i ugnen till en innertemperatur på 67 grader, 15-21 minuter. ( Fick inte i gång min termometer så går bra utan, ja körde på 20 minuter och sen kollade, jag vill ha välstekt när jag äter) 
  • Låt köttet svalna, och skär det sedan i 1 cm tjocka skivor. 
  • Lägg köttet i dubbla plastpåsar eller i en skål. Häll marinaden och låt stå i kylen över natten. 

Jag dekorerade med sockerärtor och coctailtomater. 
Smaklig måltid. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar