onsdag 19 augusti 2015

Köttfärspaj med ajvar

Tyckte om smaken i denna paj, men gillade inte pajskalet så mycket, så nästa gång kör jag på vanlig pajskal. 

Detta behöves till 4 port:
1 1/1 dl grahamsmjöl 
1 1/2 dl vetemjöl 
125 g kalt smör 
2 msk kallt vatten 

Fyllning:
1 stor gul lök hackad 
2 vitlökspressade pressade 
smör eller olja 
500 g nötfärs 
salt och peppar 
1 dl tomatpure 
1 dl ajvar relish 
1 1/2 dl finhakcad bladpersilja 
1/2 tsk chiliflakes 

Topping:
300 g philadelphiaost 
2 1/2 dl turkisk yoghurt 
salt och peppar 
250 g coctailtomater 

Gör så här:
  • Mixa mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Man kan även nypa ihop det för hand. Tillsätt vattet och mixa ihop till en deg. 
  • Tryck ut degen i en pajform som är ca 28 cm diametern. 
  • Låt pajskalet stå kalt 30 minuter. Under tiden sätt ugnen på 225 grader. 
  • Nagga pajskalet med en galfet och förgrädda cirka 10 minuter. 
  • Färs lök och vitlök i smör eller olja. 
  • Tillsätt köttfärsen salta och peppra. 
  • Blanda ner tomatpure, ajvar, persilja och chiliflakes. Bred ut röran i pajskalet. 
  • Rör ihop ost och yoghurt, salt och peppar och bred blandningen över köttfärsröran. Ställ in i ugnen och grädde pajen 20 minuter. 
  • Skiva tomaterna och lägg dem på toppen efter halva gräddningstiden. 
Servera med sallad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar