Tyckte om smaken i denna paj, men gillade inte pajskalet så mycket, så nästa gång kör jag på vanlig pajskal.
Detta behöves till 4 port:
1 1/1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
125 g kalt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 stor gul lök hackad
2 vitlökspressade pressade
smör eller olja
500 g nötfärs
salt och peppar
1 dl tomatpure
1 dl ajvar relish
1 1/2 dl finhakcad bladpersilja
1/2 tsk chiliflakes
Topping:
300 g philadelphiaost
2 1/2 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
250 g coctailtomater
Gör så här:
- Mixa mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Man kan även nypa ihop det för hand. Tillsätt vattet och mixa ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform som är ca 28 cm diametern.
- Låt pajskalet stå kalt 30 minuter. Under tiden sätt ugnen på 225 grader.
- Nagga pajskalet med en galfet och förgrädda cirka 10 minuter.
- Färs lök och vitlök i smör eller olja.
- Tillsätt köttfärsen salta och peppra.
- Blanda ner tomatpure, ajvar, persilja och chiliflakes. Bred ut röran i pajskalet.
- Rör ihop ost och yoghurt, salt och peppar och bred blandningen över köttfärsröran. Ställ in i ugnen och grädde pajen 20 minuter.
- Skiva tomaterna och lägg dem på toppen efter halva gräddningstiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar