Detta behöves:
2 msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2 msk lökpulver
1 st ägg
1 kg köttfärs
1 msk spiskummin
3 st vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 msk lökpulver
1 st ägg
1 kg köttfärs
1 msk spiskummin
3 st vitlöksklyftor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen.
- Knåda i maskin så färsen blir jämn.
- Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
- Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme.
- Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad).
- När den svalnat, lägg i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv eller osthyvel.
- Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar