Detta bjöd jag på på nyårafton 2013.
Detta behöves till 4 port:
2 fläskfiléer
1 msk rosmarin (torkad)
svartpeppar
salt
1,5 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
3 tsk soya
2 msk kalvfond
2 msk balsamicovinäger
2 dl vatten
1 köttbuljong
Gör så här:
- Släng fläskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite av rosmarinen. Stek dom runt om.
- Lägg i en ugnssäker form, häll i vatten i stekpannan och rör runt lite. Häll vattnet över fläskfiléerna.
- Ha i 1 msk vardera av kalvfond och balsamicovinäger. Ha i 1 tsk av soyan också. Pressa i en vitlöksklyft (valfritt). Slutligen smular du i köttbuljongen.
- In i ugnen på 225 grader i ca 30 min.
- Blanda under tiden grädde och crème fraîche. Ha i resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinägern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut köttet, häll av det mesta av vattnet utan att hälla ut kryddorna. Häll sedan gräddblandningen över köttet. Är såsen väldigt ljus gäller du på lite mer soya.
- In i ugnen i ytterligare 15 minuter.
Serveras till ris och en härlig grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar