söndag 26 januari 2014

Skagencheescake

Denna gjorde jag som förrätt på nyår 2013. Blev lyckat, tycker det blev väldigt gott. Lätt att göra och sen att man kunde förbereda den dagen innan. 

Detta behöves:
6-8 skivor kavring 
75 g rumstemperetat smör 

400 g räkor med skal, ca 250 skalade
4 dl creme fraiche 
1 dl majonnäs 
1 burk färskost med pepparrotssmak 
1/2 dl finhackad dill 
2 msk röd stenbitsrom 
1/2 finhackad rödlök 
4 st gelatinblad 

Garnering:
100 g räkor med skal 
1 citron i tunna skivor 
1 burk röd stenbitsrom 
dill 

 Gör så här:
  • Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. 
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. 
  • Skala och hacka rökorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av creme fraichen, majonnäsen och färskosten. 
  • Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom. 
  • Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande creme fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omrörning. 
  • Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. 
  • Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. 
  • Låt stå i kylen mint 5 timmar, gärna över natten.
  • Garnera cheesecaken innan servering med rom, räkor, citron och dill.  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar