Denna gjorde jag som förrätt på nyår 2013. Blev lyckat, tycker det blev väldigt gott. Lätt att göra och sen att man kunde förbereda den dagen innan.
Detta behöves:
6-8 skivor kavring
75 g rumstemperetat smör
400 g räkor med skal, ca 250 skalade
4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotssmak
1/2 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
4 st gelatinblad
Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill
Gör så här:
- Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
- Skala och hacka rökorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av creme fraichen, majonnäsen och färskosten.
- Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
- Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande creme fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omrörning.
- Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt.
- Häll över smeten i formen och täck med plastfolie.
- Låt stå i kylen mint 5 timmar, gärna över natten.
- Garnera cheesecaken innan servering med rom, räkor, citron och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar