fredag 26 april 2013

Musli.

Hittade detta recept på matplatsen. Gjorde det en gång och blev gott. Men ville dryga ut det lite mer, så att det räcker längre och inte blir så dyrt. Så jag andra gången jag gjorde det hade jag med havregryn.

Detta behöves:
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön 
1 dl valnötter 
1 dl osaltade chashewnötter 
1 dl kokos
1 tsk vaniljpulver eller ca 1 msk vaniljsocker
1/2 dl vatten 
1/2 dl neutral olja
2 tsk kanel. 

Gör så här:
  • Blanda samman allt i en skål och strö ut på en plåt. 
  • Rosta i 200 grader ca 15 minuter, rör om lite då och då och se till så det inte bränns. Häll upp i en burk med tätt lock. 
Om man väljer att ta i havregryn så tog jag i ca 2 dl, ökade på vattnet och olja med det dubbla. Kanske får ha det inne lite längre i ugnen pga det blir mer på plåten, men det ser man och får smaka och se att det blir rostat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar