Detta behöves till 4 port:
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 burk minimajs
3 msk neutral olja
1 burk kokosmjöl
2 msk grädde eller mer om man vill ha mer sås.
Curryblandningen:
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära ca 5 cm
1 röd chilifrukt
1 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
2 msk neutral olja
1 msk citronsaft
1 liten bunt färsk koriander
2 tsk hel spiskummin
2 tsk korianderfrön
Gör så här:
- Dela kycklingen i grova bitar. Skala och skiva löken. Dela minimajsen i mindre bitar.
- Gör curryblandningen. Skala vitlöken och ingefära. Skär i grova bitar och lägg ner i en mixer. Dela chilin och skrapa bort frön och hinnor. Låt frön och hinnor vara kvar om du gillar stark curry. Skär i grova bitar.
- Tillsätt i mixern med paprikapulver, gurkmeja, salt, olja och citronsaft och färsk koriander. Kör till en slät konsistens.
- Hetta upp en stekpanna på hög värme utan fett. Rosta kryddorna tills de fått lite färg och poppar i pannan. Stöt dem i en mortel och blanda med den mixade kryddblandningen.
- Hetta upp olja i en gryta. Fräs 3 msk av curryblandningen i några minuter. (ja råkade ta hela kryddblandningen och det gick bra)
- Tillsätt kyckling och lök och stek i ca 2-3 minuter, rör i grytan under tiden. Tillsätt minimajsen, kokosmjölk och grädde. Koka samman i ca 10-12 minuter utan lock.
Servera med naan bröd som man doppar i matyoghurt med mynta, citron och lite gurka i. Servera även med denna goda Sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar