Detta är nog min favorit när det gäller mousse.
Detta behöves till 4 port:
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
1 tsk kardemumma
Dekoration
choklad
hallan, björnbär eller annan frukt.
Gör så här:
- Vispa grädde. Smält chokladen i vattenbad på svag värme.
- Vispa upp ägget och tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under fortsatt vispning.
- Blanda ner kesella i äggblandningen.
- Vänd sedan ner den vispade grädden och kardemumma. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen ett par timmar.
- Dekorera med det man vill innan servering.
Denna gång smälte jag choklad. Lade ett bakplåtspapper på en bricka. Gjorde ett hjärta av chokladen med en liten sprits. Sedan ställa in i frysen. Ta fram när man ska äta det, smälter rätt fort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar