torsdag 15 november 2012

Vit chokladmousse

Detta är nog min favorit när det gäller mousse.

Detta behöves till 4 port:
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
1 tsk kardemumma

Dekoration
choklad
hallan, björnbär eller annan frukt.

Gör så här:
  • Vispa grädde. Smält chokladen i vattenbad på svag värme.
  • Vispa upp ägget och tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under fortsatt vispning.
  • Blanda ner kesella i äggblandningen.
  • Vänd sedan ner den vispade grädden och kardemumma. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen ett par timmar.
  • Dekorera med det man vill innan servering.
Denna gång smälte jag choklad. Lade ett bakplåtspapper på en bricka. Gjorde ett hjärta av chokladen med en liten sprits. Sedan ställa in i frysen. Ta fram när man ska äta det, smälter rätt fort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar