Kokos och kolatårta.
Detta behöves till ca 10
port:
6
äggvitor
2 1/2
dl strösocker
1 msk
bakpulver
3 msk
vetemjöl
2 dl
kokosflingor
1
burk kondenserad mjölk
Topping:
5 dl
vispgrädde
250 g
hallon, färska eller frysta
myntablad.
Gör så här:
- Visp äggvitorna hårt i en bunke. Tillsätt socker och vispa lite till.
- Blanda bakpulver, vetemjöl och kokosflingor i en djup tallrik. Tillsätt blandningen till de vispade vitorna och blanda försiktigt.
- Bred ut marängsmeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda tårtbottnen i 175 grader i 30 minuter. Om botten får för mycket färg – täck med ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna och lossa den därefter från formen.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Ta bort allt papper från burken med mjölk. Lägg ner den i vattnet. Låt koka under lock i 3 timmar. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten.
- Låt svalna.
- Bred sedan på kolakrämen på tårtbottnen. Vispa grädden och bred den ovanpå.
- Garnera med mycket hallon och mynta.
Så god den låter :-) /Sofie
SvaraRadera