tisdag 5 juni 2012

Vitlöksdoftande fläskfilegryta med crushed potatoes.


Detta behöves till 4 port:

1 fläskfilé ca 450 gram
Smör till stekning
Nymalen svartpeppar
3 finrivna vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong (egen, fond el. tärning)
2 dl grädde
Salt & peppar

Gör så här:
  • Putsa fläskfilén från hinnor.
  • Skär i skivor och bryn i smör i het stekpanna så de får fin färg. Ktydda med nymalen svartpeppar.
  • Lägg åt sidan så länge. Vispa ur stekpannan med finriven vitlök, vinäger tomatpuré och buljong. Lägg i skivorna av fläskfilén  och slå på grädden. Sänk värmen och låt småputtra utan lock ca 10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
crushed potatoes.
Detta behöves:
Färdigkokt potatis
Ost
Salt och peppar.

Gör så här:
·        Mosa sönder potatisen med en gaffel. Strö över riven ost, salt och peppar.
·        Sätt in i ugnen på 225 grader ca 10-15 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar