Detta behöves till 4 port:
1 fläskfilé ca 450 gram
Smör till stekning
Nymalen svartpeppar
3 finrivna vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong (egen, fond el. tärning)
2 dl grädde
Salt & peppar
Gör så här:
- Putsa fläskfilén från hinnor.
- Skär i skivor och bryn i smör i het stekpanna så de får fin färg. Ktydda med nymalen svartpeppar.
- Lägg åt sidan så länge. Vispa ur stekpannan med finriven vitlök, vinäger tomatpuré och buljong. Lägg i skivorna av fläskfilén och slå på grädden. Sänk värmen och låt småputtra utan lock ca 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
crushed potatoes.
Detta behöves:
Färdigkokt potatis
Ost
Salt och peppar.
Gör så här:
· Mosa sönder potatisen med en gaffel. Strö över riven ost, salt och peppar.
· Sätt in i ugnen på 225 grader ca 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar