Dessa kakor är väldigt goda till jordgubbsgazpacho. Kan göras 1-2 dagar före.
Detta behöves till 25 st:
150 g kallt smör, i bitar
3 1/2 dl extra fint vetemjöl med bakpulver
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Tillbehör:
1/2 dl strösocker
3 tvättade limefrukter, finrivet skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg smör, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke och nyp ihop med fingrarna eller använd matberedare.
- Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Svep in degen i plastfolie och lägg in i frysen i ca 10 minuter.
- Häll ut ströscoker på ett fat, blanda i det rivna limeskalet med en gaffel.
- Mjöla bakbordet lätt och kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. Ta ut kakorna med ett mått.
- Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Strö sockret på kakorna när de kommer ut ur ugnen och tryck till lätt. Låt dem svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar